6 tips: Så hittar du rätt bettingsida online

tis 20 jun 2023, 07:46

Att sport och betting har en stark koppling till varandra är inget nytt. Många sportälskare väljer att lägga ett spel på matchen de kollar på, oavsett om det rör sig om fotboll, ishockey eller någon annan sport, för att höja spänningen ytterligare.

Betting på nätet har blivit vida populärt, och med en stor efterfrågan kommer ett stort utbud. I dag finns hundratals bettingsajter i Sverige, så hur vet man vilken av alla spelsidor man ska välja? Det går vi igenom nedan.

1. Säkerheten först

För en bra bettingupplevelse är hög säkerhet A och O. När man är på jakt efter säkra spelbolag är det klokt att leta bland svenska bettingsidor, det vill säga sådana som innehar en svensk spellicens. Dessa bolag är nämligen skyldiga att efterleva en rad strikta säkerhetsregler, för att konsumentskyddet ska hållas högt.

På svenska spelsidor finns exempelvis funktioner som insättningsgränser, självtester och Spelpaus. Syftet med samtliga funktioner är att man inte ska spela för mer pengar än vad man har råd med, och att det ska vara enkelt att sluta spela om man tappat kontrollen.

Svenska spelbolag är också de enda aktörerna som kan, och måste, erbjuda inloggning och transaktioner med hjälp av BankID. Något som minimerar risken för att ens personuppgifter eller pengar hamnar i orätta händer.

2. Oddsutbud

Oddsen är hjärtat i varje bettingsajt. Därför är det, såklart, viktigt att undersöka oddsutbudet innan man registrerar sig på en sida. Ett brett oddsutbud är att föredra, då det i princip alltid finns något att spela på.

Om man har en favoritsport man gillar att betta på kan dock ett smalare oddsutbud vara bättre. När det finns ett mindre antal sporter tillgängliga har spelbolaget sannolikt tid att ge mer kärlek till varje sport. I dessa fall finns ofta fler ligor och serier att spela på, och fler odds på varje match.

3. Oddsens storlek

Högre odds innebär större potentiell vinst. Därav ligger det i ens intresse att undersöka hur höga oddsen är på de olika bettingsidorna. De flesta spelsidor erbjuder odds som liknar varandra, men det är inte ovanligt att oddset samma spel kan skilja sig åt med några decimaler mellan två olika aktörer. Några decimaler kan låta lite och obetydligt. Men i det långa loppet kan små skillnader i odds ge stor effekt.

4. Bonuserbjudande

I stort sett alla svenska spelbolag erbjuder sina kunder en bonus när de registrerar ett konto. Det kan handla om allt från extra pengar att spela för, till att man får pengarna tillbaka vid ett förlorat spel.

Viktigt att komma ihåg är att en stor bonus inte alltid är en bra bonus. Den viktigaste faktorn att undersöka är bonusens omsättningskrav, det vill säga hur många gånger man måste spela igenom bonussumman innan man kan ta ut den i ”riktiga” pengar. Är omsättningskravet för högt förlorar bonusen stort värde.

6. Användarvänlighet

När man väljer en bettingsida online är det också viktigt att prioritera användarvänligheten. Sidan bör vara enkel att navigera och inte ha fördröjande laddningstider, annars är det lätt att frustration kan uppstå. De flesta spelsidor är i dag anpassade för mobila enheter. En bra mobilanpassning gör det möjligt att snabbt och bekvämt placera spel när man är på språng.

En intuitiv design, tillsammans med samtliga ovanstående punkter, ökar sannolikheten för att ens spelupplevelse, och därmed sportupplevelse, blir en positiv sådan.

;