Aprils sportkalender: Top 5 händelser att se fram emot

fre 7 apr 2023, 17:08

I april väntar en fullspäckad månad för sportälskare, med flera stora evenemang som lockar uppmärksamhet från hela världen. Vi ger dig en exklusiv överblick över de fem mest spännande och populära evenemangen som du inte får missa.

 • 3 – 9/4: US Masters (Golf, herrar)
  Augusta, USA Det är dags för årets första majortävling i golf när de bästa spelarna samlas under US Masters på den legendariska Augusta National Golf Club. Här kämpar de om äran, den ikoniska gröna kavajen och en plats i historieböckerna. Se fram emot fängslande dueller, makalösa slag och dramatik i världsklass i denna prestigefyllda tävling.
 • 5 – 16/4: Ishockey-VM (damer)
  Brampton, Kanada Ladda upp inför några av de mest intensiva och skickliga ishockeymatcherna när damernas ishockey-VM drar igång i Brampton, Kanada. Räkna med att se världens bästa spelare och lag som kämpar om den åtråvärda VM-titeln och försvarar sina nationers färger. Håll ögonen på de starkaste lagen, som Kanada, USA, Finland och Sverige.
 • 15/4: Sista grundserieomgången i NHL
  Spänningen når kokpunkten i NHL när den sista grundserieomgången avgör vilka lag som tar sig vidare till slutspelet och får chansen att vinna Stanley Cup. Varje match blir nu avgörande, och lagen kämpar för att säkra en plats bland de 16 bästa. Förbered dig på dramatik, nervkittlande avslut och otroliga prestationer.
 • 23/4: Kroatiens VM-rally
  Bilarna dundrar fram när WRC-cirkusen når Kroatiens grusvägar i en av årets mest tekniskt utmanande rallytävlingar. Här får vi se världens bästa förare och team kämpa mot både varandra och de tuffa förhållandena. Vem kommer att hålla nerverna i styr och stå som segrare på pallen?
 • 27/4: Diamond League-premiär
  Den prestigefyllda friidrottsserien Diamond League kickar igång sin säsong i Shenzhen, Kina, där världens främsta friidrottare samlas för att tävla och visa upp sina färdigheter. Förvänta dig att se spektakulära prestationer och nya rekord i denna stjärnspäckade och adrenalinpumpande tävlingsserie.
;