Lionel Messi från PSG till MLS och Inter Miami

ons 7 jun 2023, 19:18

Detta är stora nyheter i fotbollsvärlden. Lionel Messi, en av de mest dekorerade och välkända fotbollsspelarna genom tiderna, har gjort en överraskande klubbbyte. Efter att ha lämnat Paris Saint-Germain (PSG) går han nu till Inter Miami, det amerikanska MLS-laget ägt av David Beckham. Detta trots rykten om att han skulle återvända till Barcelona, och otroligt lukrativa erbjudanden från saudiska klubbar.

Ett särskilt anmärkningsvärt inslag i den här övergången är att Messi, trots tidigare spekulationer om att han skulle flytta till Saudiarabien eller återvända till Barcelona, väljer att spela för Inter Miami, ett lag som för tillfället inte ligger högt upp i MLS-ligan.

Detta val tycks dock ha mindre att göra med fotboll och mer med hans personliga liv. Messi har uttryckt att han inte var nöjd med sin tid i Paris och att det påverkade hans familjeliv negativt. Flytten till Miami verkar vara ett försök att balansera sin fotbollskarriär med hans familj och vardagsliv.

Det är intressant att se hur Messi kommer att påverka MLS och specifikt Inter Miami. Även om laget för närvarande inte ligger i topp, kommer Messis närvaro säkerligen att locka mer uppmärksamhet och förhoppningsvis hjälpa till att höja lagets prestationer.

Det är också värt att nämna att Messi kan återförenas med flera bekanta ansikten i Miami, inklusive eventuellt Luis Suárez, Sergio Busquets och Tata Martino, beroende på framtida övergångar och tränarutnämningar. Dessutom kommer han att bli lagkamrat med svensken Christopher McVey och svenskbekantingen Nicolás Stefanelli.

Det återstår att se exakt hur Messis flytt till Miami kommer att utvecklas, men det är definitivt en intressant utveckling i hans redan imponerande karriär.

;