PGA + LIV = Sant

tis 6 jun 2023, 15:10

PGA-touren, Europatouren och LIV Golf har kommit överens om att slå ihop sina organisationer. Detta kommer efter en tid av konflikt mellan dessa turneringar, med vissa av de största golfstjärnorna, som Henrik Stenson, Rory McIlroy och Tiger Woods, som involverade parter.

Det är intressant att notera att det saudistödda LIV Golf, som har värvat stjärnor med mycket pengar, nu kommer att bli en del av denna sammanslagning. Detta kan ha stora konsekvenser för golfvärlden, och det kommer att bli intressant att se hur detta påverkar konkurrensen och turneringsstrukturen framöver.

Jay Monahan, kommissionär för PGA-touren, har kallat det en ”historisk dag” och tyder på att det nya samarbetet kommer att gynna spelare, kommersiella intressenter, välgörande ändamål, partners och fans.

De exakta detaljerna om hur tävlingarna och startfältet kommer att se ut i framtiden är ännu okända, men det framgår att målet är att främja konkurrensen och säkerställa en framgångsrik framtid för sporten.

Detta är definitivt en utveckling att hålla ögat på, eftersom det kommer att ha en betydande inverkan på proffsgolfen globalt.

Här följer du alla golf TV-sändingar framöver.

;