Så sänds Fotbolls-VM 2023

mån 17 jul 2023, 22:35

Väntan är nästan över. VM-starten är den 20 juli då Nya Zeeland, värdnationen, möter Norge, och den 23 juli debuterar Sverige mot Sydafrika i Wellington. Niklas Jihde och Suzanne Sjögren kommer att leda VM-studion på hemmaplan, med experter som Johanna Frisk, Lisa Dahlkvist och Lars Lagerbäck. Jennifer Kücükaslan och Bojan Djordjic kommer att vara på plats i Nya Zeeland för att bevaka det svenska landslaget.

Expertkommentatorn Saga Fredriksson uttrycker försiktig optimism inför Sveriges chanser och förutser en öppen kamp om VM-titeln. Hon påpekar att trots individuellt starka spelare har vissa lag, som Frankrike, inte lyckats sammanfoga sina talanger till en stark enhet. Hon betonar också att skadeläget hos det svenska laget kan vara en potentiell utmaning.

Alla 64 matcher kommer att streamas på Viaplay, med TV6 som huvudkanal och TV10 som kompletterande kanal. Dessutom kommer varje VM-dag att avslutas med ett höjdpunktsprogram på TV10. Viaplays VM-bevakning startade redan den 16 juli med en förhandsgranskning av alla lag och grupper. Det var även premiär för programmet ”En match med” som fokuserar på klassiska svenska VM-ögonblick. VM finalen äger rum den 20 augusti i Sydney.

Följ länken för fullständiga TV tider för matcher Fotbolls VM.

Viaplays VM-team
Programledare: Niklas Jihde och Suzanne Sjögren.
Reporter/programledare: Jennifer Kücükaslan.
Experter: Lisa Dahlkvist, Bojan Djordjic, Saga Fredriksson, Johanna Frisk, Pontus Kåmark, Lars Lagerbäck och Pär Lagerström.
Kommentatorer: Henrik Strömblad, Claes Andersson, Axel Olsson, Tobias Dahlberg, Lars Sandberg.

;